Rusia a ordonat revenirea militarilor în bazele permanente începând de vineri, după exercițiile militare aflate în desfășurare în Crimeea și Marea Neagră

  • 22 Aprilie 2021 15:54
Rusia a ordonat revenirea militarilor în bazele permanente începând de vineri, după exercițiile militare aflate în desfășurare în Crimeea și Marea Neagră

Rusia a ordonat comandamentului forțelor sale armate ca trupele să revină în bazele lor permanente începând de vineri, după exercițiile militare aflate în desfășurare în Crimeea și Marea Neagră, transmit Reuters și AFP, potrivit Agerpres.


''Trupele și-au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare credibilă pentru țară. De aceea am decis să încheiem activitățile de inspectare în districtele militare de sud și de vest'', frontaliere cu Ucraina, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, citat într-un comunicat.

Șoigu a subliniat, totuși, că armata trebuie să fie pregătită să răspundă rapid în cazul unei evoluții ''nefavorabile'' a situației în apropierea exercițiilor Defender-Europe, desfășurate de NATO.

Defender-Europe este un exercițiu multinațional anual, sub comandament american, menită să construiască pregătire și interoperabilitate între armatele SUA și ale celorlalte state aliate, precum și ale unor state partenere.

În perioada martie - iunie, peste 28.000 de militari din 26 de țări vor desfășura exerciții în peste 30 de zone de pregătire din 12 state. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău