Rusia a oprit tranzitul de cărbune și GPL din Kazahstan spre Ucraina

  • 27 Mai 2019 17:14
Rusia a oprit tranzitul de cărbune și GPL din Kazahstan spre Ucraina

Compania națională de căi ferate din Kazahstan (KTZ) a suspendat livrările de gaz petrol lichefiat (GPL) și cărbune spre Ucraina după ce Rusia, țară de tranzit, a interzis efectuarea acestor livrări de pe teritoriul său, informează Reuters citând un document oficial.

Potrivit Reuters, Rusia a interzis propriilor sale companii să exporte produse petroliere, GPL și cărbune spre Ucraina începând cu data de 1 iunie 2019, fără o autorizație guvernamentală specială. Compania națională de căi ferate din Kazahstan a trimis o scrisoare clienților săi în data de 24 mai în care îi informează că această interdicție se va aplica și livrărilor provenite din Kazahstan.

Reuters susține că interdicția se va aplica și producătorilor de petrol și gaze precum este Tengizchevroil, o companie deținută de Chevron, ExxonMobil, LUKoil și KazMunayGas, care este cel mai mare furnizor kazah de GPL al Ucrainei.

Anul trecut, Ucraina și-a asigurat 18,8% din importurile de GPL din Kazahstan, un procent în creștere față de 4,8% în 2017, iar anul acesta firmele din Kazahstan au livrat în fiecare lună Ucrainei o cantitate cuprinsă între 20.000 și 25.000 de tone de GPL. De asemenea, Kazahstanul a livrat anul trecut Ucrainei o cantitate de aproximativ 455.000 de tone de cărbune.

sursa:AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău