Rusia a mai trimis un divizion de sisteme antiaeriene Panțîr-S în Belarus

  • 29 Ianuarie 2022 14:50
Rusia a mai trimis un divizion de sisteme antiaeriene Panțîr-S în Belarus

Rusia a mai trimis un divizion format din mai multe baterii antiaeriene Panțîr-S din Extremul Orient în Belarus pentru exercițiile comune "Allied Resolve 2022", a anunțat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax, în plină tensiune între Moscova și Occident, legată de Ucraina, scrie Agerpres.

Divizionul de Panțîr-S -sistem combinat de rachete sol-aer cu rază scurtă și medie de acțiune - a fost întâmpinat cu pâine și sare în Belarus, notează publicația rusă Vzgliad (pro-Kremlin).

Un divizion este format din 12 vehicule de luptă, fiecare din ele putând transporta 12 rachete antiaeriene.

În același timp, Rusia a anunțat sâmbătă încheierea exercițiilor în Districtul militar Vest, care include zone de de la granița cu Ucraina, Belarus, țările baltice și Finlanda și revenirea unităților care au participat la acestea în cazărmile de la bazele lor, potrivit EFE și Interfax.

"Toate sarcinile trasate trupelor ca parte a verificării pregătirii de luptă au fost îndeplinite în totalitate. Continuăm activități planificate de antrenare de luptă" în poligoane, a declarat comandantul forțelor Districtului militar Vest, generalul Aleksandr Juravliov.

Exercițiile în Districtul militar Vest al Federației ruse au început în data de 25 ianuarie pe fondul tensiunilor crescute între Occident și Rusia, acuzată de comasarea a zeci de mii de soldați la frontiera ucraineană pentru o potențială invazie în țara vecină.

În același timp, exercițiile din Belarus, unde Rusia a concentrat importante trupe și tehnică militară, între care avioane de vânătoare Su-35S, nu au început încă. Ministrul adjunct al apărării rus, Aleksandr Fomin, indicase recent că, într-o primă etapă - până pe 9 februarie - este planificată relocarea trupelor și crearea grupurilor armate. În a doua etapă - din 10 februarie până în 20 februarie - se vor desfășura exercițiile comune "Allied Resolve-2022", precizase el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău