Rusia a lansat o rachetă balistică asupra unei infastructuri civile din Odesa

  • 26 Iunie 16:35
Rusia a lansat o rachetă balistică asupra unei infastructuri civile din Odesa

Un atac al Rusiei cu rachetă balistică asupra orașului-port Odesa, în sudul Ucrainei, a lovit o infrastructură civilă la primele ore ale zilei de miercuri, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper, citat de Reuters și Ukrainska Pravda, scrie Agerpres.

O clădire administrativă a fost avariată în urma atacului în sectorul industrial al orașului, a afirmat Kiper, adăugând că nu au existat victime umane, transmite sursa.

Anterior, săptămâna aceasta, o rachetă lansată de forțele ruse a avariat o facilitate de depozitare din Odesa, rănind trei persoane.

Odesa a fost o țintă frecventă a forțelor ruse în cele 28 de luni de invazie, multe dintre acestea vizând facilitățile portuare ale orașului. Rusia neagă că ar ținti civili sau infrastructuri civile, potrivit Reuters.

Gruparea de forțe de apărare ucrainene (Pivden/sud) au raportat că invadatorii au atacat regiunile sudice ale țării în noaptea de marți spre miercuri, notează Ukrainska pravda.

O primă lovitură cu rachetă lansată de un bombardier al aviației tactice ruse asupra regiunii Mikolaiv a declanșat un amplu incendiu de vegetație pe un teren viran. Autoritățile locale asigură că focul a fost stins rapid, fără să provoace victime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău