Rusia a lansat noi manevre navale de mare amploare în Marea Neagră

  • 12 Februarie 2022 11:10
Rusia a lansat noi manevre navale de mare amploare în Marea Neagră

Rusia a lansat sâmbătă noi manevre navale de mare amploare în Marea Neagră, în timp ce a denunțat „isteria” americană, Washingtonul declarând că se teme de o iminentă invazie rusă a Ucrainei, potrivit AFP,citată de hotnews.ro.

„Peste 30 de nave ale Flotei Mării Negre au plecat de la Sevastopol și Novorossiysk conform planului de exerciții”, a declarat Ministerul Apărării sâmbătă dimineața, potrivit sursei citate
 
„Scopul exercițiului este apărarea litoralului maritim al Peninsulei Crimeea, a bazelor forțelor Flotei Mării Negre, precum și a obiectivelor sectorului economic al țării (...) de eventuale amenințări militare”, precizează Ministerul.
 
Vineri seara, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zakharova, a denunțat, la rândul ei, remarcile Washingtonului că o invazie rusă a Ucrainei ar putea începe în zilele următoare.
 
"Isteria de la Casa Albă este mai grăitoare ca niciodată. Anglo-saxonii au nevoie de un război. Cu orice preț. Provocarile, dezinformarea și amenințările sunt metoda preferată de rezolvare a propriilor probleme", a criticat ea pe Telegram.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău