Rusia a lansat noi atacuri în mai multe orașe din estul Ucrainei

  • 30 Martie 2022 09:46
Rusia a lansat noi atacuri în mai multe orașe din estul Ucrainei

Șeful administrației militare din regiunea Luhansk, Serhi Haidai, a anunțat, miercuri dimineață, că trupele ruse au lansat noi atacuri asupra orașelor estice Severodonețk, Rubijne, Popasna, Kreminnia și Lisiceansk.

Haidai a menționat că la Lisiceansk au fost raportate victime, însă nu a oferit mai multe detalii. "În jurul orei 6:30, inamicul a deschis focul folosind arme grele asupra cartierelor rezidențiale din Lisiceansk. Există distrugeri semnificative ale clădirilor înalte. Sunt verificate informațiile despre numărul morților și răniților. Există mult moloz. Salvatorii încearcă să salveze persoanele rămase în viață" - a scris guvernatorul pe Telegram, subliniind că invadatorii ruși vizează exclusiv zonele rezidențiale. Orașul Kreminnia a fost atacat de aviața rusă, iar ostilitățile din Popasna și Rubijne sunt încă în desfășurare.

Amintim că aceste orașe se află sub controlul Ucrainei. În Rubijne și Severodonețk două magazine au luat foc în urma bombardamentelor. Haidai a mai scris că rușii lansează aceste atacuri în mod intenționat, pentru a lăsa oamenii fără alimente și produse de igienă.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău