Rusia a lansat circa 70 de rachete de croazieră asupra Ucrainei în raidul de miercuri și 51 au fost doborâte, potrivit Kievului

  • 23 Noiembrie 2022 19:59
Rusia a lansat circa 70 de rachete de croazieră asupra Ucrainei în raidul de miercuri și 51 au fost doborâte, potrivit Kievului

Rusia a lansat circa 70 de rachete de croazieră în raidul de miercuri ce a țintit din nou infrastructuri energetice ale Ucrainei, 51 dintre ele fiind doborâte de sistemele antiaeriene ale armatei ucrainene, potrivit unui anunț al acesteia din urmă pe Telegram, preluat de AFP.

''În total, au fost trase circa 70 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 și Kalibr. Forțele de apărare antiaeriană au distrus 51 de rachete. În plus, cinci drone kamikaze de tip Lancet au fost distruse în sudul țării'', se arată în mesajul armatei ucrainene, scrie Agerpres.

La rândul său, primarul capitalei Kiev, Vitali Kliciko, a declarat la televiziunea ucraineană că, ''potrivit armatei, 31 de rachete au țintit Kievul'', iar dintre acestea 21 au fost doborâte, dar unele dintre cele care și-au atins ținta au lovit instalații ale infrastructurii critice.

''La ora actuală, o parte din oraș nu are electricitate. A fost oprită și furnizarea apei (...) Facem tot posibilul să restabilim electricitatea și apa în seara aceasta'', a mai spus edilul, conform postului CNN.

Potrivit unui bilanț preliminar al victimelor anunțat de primarul Kliciko, noul atac rusesc a provocat la Kiev trei morți și 11 răniți, printre persoanele care și-au pierdut viața fiind și o adolescentă în vârstă de 17 ani.

Atacurile rusești cu rachete asupra Ucrainei au provocat numeroase victime în rândul civililor, din cauza ratării țintei sau a căderii resturilor de rachete după doborârea lor de către antiaeriana ucraineană.

Operatorul rețelei de distribuție a energiei electrice din Ucraina, Ukrenergo, a anunțat miercuri întreruperi ale furnizării energiei electrice în toată țara, pentru a evita accidentele majore în rețea în urma noului atac rusesc cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene, care a impus și deconectarea centralelor nucleare Pivdenukrainsk, Hmelnițki și Rivne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău