Rusia a instalat noi sisteme de război electronic "Samarkand" în regiunea Kaliningrad, dar și în Belarus

  • 28 Octombrie 2018 14:35
Rusia a instalat noi sisteme de război electronic

Ministerul Apărării rus a amplasat cele mai noi echipamente de luptă electronică ''Samarkand'' în regiunea Kaliningrad și în alte direcții strategice, inclusiv în Belarus, rezultă din datele de pe portalul de achiziții publice, potrivit agenției de presă Interfax și publicației Vzgliad.

Astfel de capabilități au fost instalate de asemenea în regiunile Moscovei și Nijni Novgorod, în ținuturile Krasnodar și Primorie, în Regiunea autonomă evreiască și în Arhanghelsk.

Conform Interfax, au fost instalate 13 sisteme moderne de război electronic - Samarkand-U, Samarkand SU-PRD-K2 și Samarkand PU-PRD-D.

Anul trecut, sisteme de război electronic de nouă generație "Svet" și "Samarkand" au intrat în dotarea Flotei ruse a Nordului.

Armata rusă nu a dezvăluit niciodată în mod oficial domeniul de aplicare al acestor complexe și caracteristicile sale, notează publicația rusă Vzgliad.

Referindu-se la imagini din satelit, canalul de televiziune american CNN informase anterior că în enclava Kaliningrad - situată între Polonia și Lituania, țări membre UE și NATO - au fost modernizate și construite noi buncăre pentru depozitarea de arme nucleare.

Vzgliad, o publicație online apropiată Kremlinului, amintește în acest context o recentă apreciere a site-ului american National Interest, potrivit cărui "înarmarea până în dinți a enclavei Kaliningrad" ar fi cel mai rău coșmar al NATO. 

Sursa: Agepres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău