Rusia a înregistrat o nouă creștere a cazurilor de COVID-19

  • 11 Noiembrie 2021 15:25
Rusia a înregistrat o nouă creștere a cazurilor de COVID-19

Rusia a înregistrat joi o nouă creștere a cazurilor de COVID-19, cu 40.759 de contagieri în ultimele 24 de ore, față de cele 34.656 de cazuri raportate în ziua precedentă, potrivit Centrului operativ de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, relatează EFE.

Este vorba de cel mai ridicat număr de contagieri din ultimele cinci zile, conform datelor oficiale, transmite Agerpres.

Numărul deceselor asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore a fost de 1.237 de persoane, cu două mai puțin decât în ziua anterioară când s-a înregistrat o cifră record de persoane decedate din cauza noului coronavirus.

Cel mai mare număr de decese s-a înregistrat la Moscova (94) și la Sankt Petersburg (85), fiind de asemenea raportate 6.240 și respectiv 3.230 de contagieri.

De la începerea pandemiei, noul coronavirus a provocat 251.691 de morți în Rusia, deși statisticile oficiale privind numărul deceselor excendentare ar fi de ouă ori mai mare.

Rusia a înregistrat în total de la declanșarea pandemiei de coronavirus aproape 9 milioane de contagieri și se menține pe locul cinci în lume cu cele mai multe cazuri, în urma SUA, Indiei, Braziliei și Marii Britanii; dar se află pe primul loc în privința deceselor.

Președintele Putin a oferit regiunilor posibilitatea de a prelungi perioada de vacanță plătită, în funcție de situația lor epidemiologică.

Deocamdată, regiunile Novgorod, sud-estul Sankt Petersburgului, Celeabinsk în Urali și Kursk, în vestul țării, au anunțat o prelungire a vacanței retribuite.

Guvernatorul Moscovei, Andrei Vorobiov, și primarul capitalei, Serghei Sobianin, au anunțat încheierea perioadei de vacanță.

La Moscova însă, toate persoanele de peste 60 de ani și cei cu boli cronice vor trebui să rămână acasă până la 25 februarie, iar companiile să trimită angajații în telemuncă în această perioadă, sau cel puțin 30% din personalul care nu s-a vaccinat sau care nu a trecut prin boală.

Autoritățile atribuie numărul mare al noilor contagieri și decese agresivității variantei Delta, nerespectării măsurilor sanitare și ratei scăzute de vaccinare.

În Rusia, țară pionieră la momentul înregistrării propriului vaccin anti-COVID-19, doar 57.256.747 dintre cetățeni s-au vaccinat cu schema completă, astfel încât rata imunizării colective a ajuns la aproape 48,8% față de 80 % la cât aspiră autoritățile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău