Rusia a înregistrat cea mai gravă lună în privința numărului victimelor de război, susține șeful Statului Major al Apărării al Regatului Unit

  • 10 Noiembrie 17:15
Rusia a înregistrat cea mai gravă lună în privința numărului victimelor de război, susține șeful Statului Major al Apărării al Regatului Unit

Rusia a înregistrat cea mai gravă lună de pierderi de la începutul războiului din Ucraina, a declarat la BBC șeful Statului Major al Apărării al Regatului Unit. Amiralul Tony Radakin estimează la 700.000 de soldați pierderile Rusiei de la începutul războiului, potrivit RFI.

Amiralul Sir Tony Radakin a declarat că forțele Rusiei au suferit o medie de aproximativ 1.500 de morți și răniți „în fiecare zi” în octombrie, ceea ce a dus pierderile la 700.000 de oameni de la începutul războiului în februarie 2022, scrie G4Media

Rusia nu dezvăluie numărul morților săi de război, dar oficialii occidentali din domeniul apărării au declarat că bilanțul din octombrie a fost cel mai mare de până acum.

Lanza a declarat la BBC că viitoarea administrație îi va cere președintelui Zelenski versiunea sa despre o „viziune realistă pentru pace”.

Un purtător de cuvânt al lui Trump l-a distanțat pe viitorul președinte de aceste remarci, afirmând că Lanza „nu vorbește în numele său”.

Luna trecută, Zelenski a prezentat parlamentului de la Kiev un „plan de victorie” care includea refuzul de a ceda teritoriile și suveranitatea Ucrainei.

Kremlinul a respins planul, un purtător de cuvânt afirmând că Kievul trebuie să se „trezească”.

Într-un interviu acordat emisiunii BBC One Sunday with Laura Kuenssberg, amiralul Radakin a declarat că poporul rus plătește un „preț extraordinar” pentru invazia lui Putin.

„Rusia este pe cale să sufere 700.000 de oameni uciși sau răniți – durerea și suferința enormă pe care națiunea rusă trebuie să le suporte din cauza ambiției lui Putin”, a declarat amiralul Radakin.

El a spus că pierderile au fost pentru „pentru mici zone de teren cucerite”.

„Nu există nicio îndoială că Rusia face câștiguri tactice, teritoriale, ceea ce pune presiune pe Ucraina”, a spus el.

Dar el a adăugat că Rusia consumă mai mult de 40 % din cheltuielile publice pentru apărare și securitate, ceea ce, în opinia sa, reprezintă „o pierdere enormă” pentru țară.

Relația Trump – Zelenski – Putin

În timp ce aliații președintelui ales al SUA, Donald Trump, insistă că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar putea fi nevoit să cedeze teritorii pentru a pune capăt conflictului, Sir Tony a insistat că aliații occidentali vor fi fermi „atâta timp cât va fi nevoie”.

„Acesta este mesajul pe care președintele Putin trebuie să îl asimileze și reasigurarea președintelui Zelenski”, a declarat el în cadrul emisiunii.

 

Trump a declarat în mod constant că prioritatea sa este să pună capăt războiului și să stopeze ceea ce el caracterizează drept o scurgere de resurse americane, sub formă de ajutor militar și sprijin financiar pentru Ucraina.

Dar el nu a dezvăluit încă modul în care intenționează să facă acest lucru – și probabil că va auzi viziuni concurente pentru viitorul Ucrainei din partea diverșilor săi consilieri.

La începutul acestei săptămâni, Putin l-a felicitat pe Trump pentru victoria sa în alegeri și a declarat că afirmația lui Trump că poate contribui la încheierea războiului din Ucraina „merită cel puțin atenție”.

Adversarii democrați ai lui Trump l-au acuzat că este apropiat de președintele rus Vladimir Putin și spun că abordarea sa față de război echivalează cu o capitulare a Ucrainei care va pune în pericol întreaga Europă.

Bryan Lanza, un consilier politic al lui Trump în timpul campaniilor sale din 2016 și 2024, a declarat că viitoarea administrație se va concentra pe obținerea păcii în Ucraina, mai degrabă decât să permită țării să recâștige teritoriul ocupat de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-0,6
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:5,66 m/s
Fri
4
Sat
3
Sun
1
Mon
1
Tue
-0
Arhivă Radio Chișinău