Rusia a închis frontiera dintre Crimeea și Ucraina după explozii la gazoducte și o linie de înaltă tensiune

  • 01 Noiembrie 2017 15:09
Rusia a închis frontiera dintre Crimeea și Ucraina după explozii la gazoducte și o linie de înaltă tensiune

Granița dintre Crimeea și Ucraina a fost închisă în noaptea de 1 noiembrie atât pentru traficul de vehicule, cât și pentru pietoni. Direcția FSB din Crimeea a anunțat în dimineața zilei de 1 noiembrie că trecerea frontierei a fost interzisă „din motive tehnice”.

Serviciul de Stat pentru Frontiere al Ucrainei, la rândul său, a anunțat că polițiștii ruși de frontieră au oprit trecerea automobilelor și a pietonilor în noaptea de 1 noiembrie. „Motivele unei astfel de acțiuni sunt necunoscute”, arata site-ul Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, scrie paginaderusia.ro.

La granița administrativa cu Ucraina din partea Crimeei există trei puncte de control: Armiansk, Djankoy și Perekop.

Totodata, în seara zilei de 31 octombrie și în noaptea de 1 noiembrie, în Crimeea au fost distruse două conducte de gaze și o linie electrică de inalta tensiune. Șeful republicii, Serghei Aksenov, a spus că alimentarea cu gaz a mai multor localități a fost întreruptă. Alimentarea cu energie electrica a fost reluata imediat pe o linie de rezervă.

Aksenov a sugerat că cauza accidentelor ar putea fi un sabotaj. Comitetul Național Antiterorist a declarat că verifică versiunea respectiva. Directorul companiei „Krîmgazseti”, Serghei Tarasov a declarta ca „Este probabila o detonare, impact din exterior, deoarece conducta s-a deformat”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău