Rusia a început exercițiile strategice 'Caucaz-2020', inclusiv în Marea Neagră. Militari din Belarus, Armenia, China, Myanmar și Pakistan vor participa la manevre

  • 21 Septembrie 2020 14:42
Rusia a început exercițiile strategice 'Caucaz-2020', inclusiv în Marea Neagră. Militari din Belarus, Armenia, China, Myanmar și Pakistan vor participa la manevre

Rusia a început luni exercițiile strategice 'Caucaz-2020', la care participă peste 80.000 de persoane în centrele de antrenament din sudul Federației Ruse, inclusiv în Marea Neagră, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă TASS.

'În cadrul Forțelor armate ale Federației Ruse au început exercițiile de comandament și stat-major de nivel strategic cu numele de cod Caucaz-2020', indică ministerul într-un comunicat, precizând că acțiunile principale ale trupelor se vor desfășura în centre de antrenament din interiorul Districtului militar Sud (Prudboi, Așuluk, Kapustin Iar) precum și pe aeroporturile militare Arzgir și Kopansk.

Peste 10 batalioane echipate cu sisteme antiaeriene S-300, S-400 și tunuri antiaeriene Panțir-S vor asigura protecția aeriană a exercițiilor Caucaz-2020, conform ministerului, care adaugă că la aceste aplicații vor participa unități și structuri de suport logistic și tehnic, formațiuni de apărare antiaeriană, forțe maritime (între care Flota rusă din Marea Neagră), precum și forțe ale Gărzii Naționale ruse (Rosgvardia) și ale Ministerului pentru Situații de Urgență.

'În cursul exercițiilor Caucaz-2020, forțele armatei ruse vor acorda o atenție deosebită luptei împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor, contramăsurilor radioelectronice împotriva unui inamic imaginar și schimbării rapide a acțiunilor de luptă în medii diferite' (terestru, aerian, maritim), potrivit ministerului.

Instituția de apărare rusă menționează că a luat o astfel de decizie pe baza experienței acumulate de militarii ruși în cadrul conflictelor moderne, inclusiv în Siria. De asemenea, ministerul a planificat ca la aceste exerciții să se acorde atenție creării unei situații complexe pentru utilizarea maximă a capacității armelor și echipamentelor militare în orice moment al zilei, desfășurării unor acțiuni de luptă la distanță mare de forțele principale, efectuării unor raiduri în adâncul teritoriului unui presupus inamic, apărării de coastă.

Totodată au fost mobilizate avioane de vânătoare Su-27 și Su-30SM din cadrul Districtului militar Sud (care cuprinde Crimeea și litoralul rusesc al Mării Negre) pe aeroporturile militare din Crimeea, regiunile Krasnodar, Stavropol și Rostov (sudul Rusiei).

Ca parte a exercițiilor, Su-27 și Su-30SM 'vor trebui să simuleze interceptări ale unor ținte aeriene, să execute operațiuni de acoperire a avioanelor de atac, precum și să efectueze atacuri asupra unor ținte la sol', indică Ministerul rus al Apărării în comunicat.

La manevre vor participa de asemenea militari din Armenia, Belarus, China, Myanmar și Pakistan. Numărul contingentului străin nu depășește 1.000 de persoane. În calitate de observatori vor participa reprezentanți ai Azerbaidjanului, Indoneziei, Iranului, Kazahstanului, Tadjikistanului și Sri Lankăi.

Exercițiile 'Caucaz-2020' se vor încheia la 26 septembrie și vor fi supervizate de șeful Statului Major al Forțelor armate ruse, generalul Valeri Gherasimov, conform agenției de presă citate.AGERPRES/

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău