Rusia a început exerciții militare cu tancuri în apropierea graniței cu Ucraina, a doua zi după negocierile cu SUA de la Geneva

  • 11 Ianuarie 2022 19:15
Rusia a început exerciții militare cu tancuri în apropierea graniței cu Ucraina, a doua zi după negocierile cu SUA de la Geneva

Trei mii de soldați ruși au început exerciții cu armament real, inclusiv tancuri, în regiuni din apropiere de granițele cu Ucraina și cu Belarus, transmite marți Reuters, care citează Interfax.

Anunțul privind aceste exerciții a fost făcut de armata rusă a doua zi după consultările ruso-americane privind propunerile de securitate făcute de Moscova și despre care Kremlinul a declarat marți că nu au oferit motive de optimism privind o reducere a actualelor tensiuni, scrie DIGI24.

Interfax a citat un comunicat al Districtului militar vestic potrivit căruia exercițiile vor avea loc în regiunea Smolensk, din apropiere de granița cu Belarus, și în regiunile Voronej, Belgorod și Briansk, din apropiere de Ucraina, implicând 300 de piese de armament, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă BMP-2 și arme de foc obișnuite.

Militarii vor face exerciții de tragere din vehicule blindate, marș în timpul unor activități de sabotaj și recunoaștere din partea inamicului și de aprovizionare cu armament a teritoriului controlat.

Rusia a comasat trupe lângă granița cu Ucraina și a cerut alianței NATO să nu ia în calcul primirea fostei republici sovietice și să nu se mai extindă spre Est, Washingtonul insistând în ce-l privește că nu poate accepta aceste cereri. Rusia și Statele Unite au purtat o primă rundă de discuții luni la Geneva pe această temă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău