Rusia a eliminat embargoul asupra importurilor de tomate din Turcia

  • 28 Octombrie 2017 12:55
Rusia a eliminat embargoul asupra importurilor de tomate din Turcia

Turcia poate exporta tomate în Rusia de la 1 noiembrie, după ce autoritățile de la Moscova au semnat vineri un decret privind ridicarea restricțiilor impuse la importul acestor legume.

„Amendamentul va permite Turciei să exporte tomate de la 1 noiembrie, în cantitățile aprobate de Ministerul Agriculturii, conform garanțiilor autorităților din Turcia și a supervizării Autorității Federale Sanitar-Veterinare din Rusia (Rosselkhoznadzor)", se arată într-un comunicat al Guvernului rus. 

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a afirmat săptămâna trecută că va fi permis importul a 50.000 de tone de tomate din Turcia începând din decembrie. 

Vineri, Arkady Dvorkovich, adjunctul premierului, a declarat pentru agenția TASS că Moscova se așteaptă ca Ankara să-și deschidă curând piața pentru producătorii ruși de carne. 

Producția de carne, brânză și legume a Rusiei a crescut, după ce, în anul 2014, a interzis importurile de alimente din Occident. După ce aviația turcă a doborât un avion rusesc de vânătoare, în decembrie 2015, Moscova a extins embargoul pentru a include și tomatele din Turcia, pentru care Rusia era cea mai mare piață de export. 

Potrivit analiștilor, o componentă cheie a planurilor Rusiei de a deveni auto-suficientă în producția de tomate până în 2020 sunt proiectele de sere construite cu sprijinul statului. Deși Rusia importă anual aproximativ 500.000 de tone din cele 3,4 milioane tone de tomate pe care le consumă anual, iernile renumit de aspre au limitat până acum capacitatea țării de a majora producția, susține firma de consultanță IKAR.

Sursa: capital.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău