Rusia a efectuat un exercițiu cu cele trei componente nucleare ale sale

  • 27 Octombrie 2017 09:59
Rusia a efectuat un exercițiu cu cele trei componente nucleare ale sale

Rusia a efectuat joi mai multe teste cu rachete angajând "cele trei componente nucleare" de care dispune, a anunțat în aceeași zi Ministerul Apărării rus, scrie Agerpres.

Forțele militare ruse "au procedat la un exercițiu de gestionare a forțelor lor nucleare strategice", a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat, precizând că "cele trei componente nucleare ale Rusiei — terestră, maritimă și aeriană" — au fost angajate.

O rachetă balistică intercontinental "Topol" a fost lansată de pe cosmodromul de la Plesețk (nord) și trei rachete balistice au fost lansate de două submarine nucleare lansatoare de rachete (SNLF), două din Marea Ohotsk, la nord de Japonia, iar unul din Marea Barents, în Oceanul Atlantic.

Paralel, bombardiere strategice Tu-160, Tu-95MC și Tu-22M3 au decolat de la mai multe baze aeriene rusești și au lansat rachete de croazieră "asupra unor ținte la sol" situate în Kamceatka (Extremul Orient), în Republica Komi (nord) și asupra unui teren militar rusesc din Kazahstan.

"Toate obiectivele antrenamentului au fost îndeplinite cu succes", mai precizează comunicatul.

La începutul lunii septembrie, Rusia a efectuat în comun cu aliatul său belarus importante exerciții militare în vecinătatea Uniunii Europene, intitulate Zapad 2017. În aceste exerciții au fost implicați 12.700 de militari, potrivit Moscovei, dar peste 40.000, potrivit NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău