Rusia a efectuat exerciții militare în Crimeea cu sisteme de rachete antiaeriene S-400

  • 10 Aprilie 2019 10:54
Rusia a efectuat exerciții militare în Crimeea cu sisteme de rachete antiaeriene S-400

Rusia a efectuat exerciții militare în Crimeea cu sisteme de rachete antiaeriene S-400.

Sistemele de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete, simulat în cursul unor manevre desfășurate de Armata a 4-a a Forțelor Aeriene Ruse și Apărare Antiaeriană din Districtul Militar Sud, anunță purtătorul de cuvânt al Serviciului de presă al Districtului Militar de Sud, Vadim Astafiev. După cum a anunțat Serviciul de presă al Districtului Militar Sud într-un comunicat, s-a remarcat faptul că sistemele S-400 au efectuat o deplasare în zona pozițiilor de lansare și au îndeplinit o serie de sarcini pentru a aduce sistemul într-o poziție de luptă. După aceea, au efectuat misiuni de căutare și de capturare a unei ținte de control, în rolul căreia au fost bombardierele SU-24, a anunțat purtătorul de cuvânt al Serviciului de presă al Districtului Militar Sud.

"În cursul următoarelor etape ale exercițiului, au fost efectuate lansări electronice de rachete, care au avut obiective aeriene convenționale", a mai declarat Vadim Astafiev. El a adăugat că, pentru a respinge un atac masiv de rachete asupra pozițiilor S-400, s-au folosit unități ale sistemelor antiaeriene cu rachete Panțiri-S.

În timpul acestor exerciții, sistemele S-400 au beneficiat de protecția unor baterii de tunuri antiaeriene Panțir-S, care le-au asigurat apărarea de eventuale atacuri aeriene sau cu rachete. De asemenea, complexele S-400 și Panțir-S au finalizat schimbarea operațională a pozițiilor de lansare și de tragere.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău