Rusia a desfășurat încă un batalion de S-400 în enclava Kaliningrad, la frontiera cu UE

  • 04 Martie 2019 17:10
Rusia a desfășurat încă un batalion de S-400 în enclava Kaliningrad, la frontiera cu UE

Rusia a desfășurat un batalion de sisteme antirachetă sol-aer S-400 Triumf cu scopul de a consolida apărarea antiaeriană în regiunea Kaliningrad, enclavă situată între Polonia, Lituania (țări membre UE și NATO) și Marea Baltică, a anunțat luni serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică, citat de mass-media ruse, între care agenția de presă RIA Novosti, publicațiile Vzlgiad și Fontanka, notează Agerpres.

'Apărarea antiaeriană a regiunii Kaliningrad a fost întărită cu un batalion antirachetă S-400 Triumf, care a intrat în serviciul Flotei ruse din Marea Baltică în cadrul planului guvernamental de înzestrare a armatei', se menționează în comunicat.

Batalionul de S-400 Triumf a sosit în Kaliningrad direct de pe poligonul Kapustin Iar (regiunea Astrahan, sud), ca întotdeauna în astfel de situații, după o serie de teste reușite.

În 2018, Moscova anunțase desfășurarea unui batalion de S-400 Triumf la o bază din Marea Baltică, în regiunea Kaliningrad.

Noul batalion de sisteme antirachetă va deveni operațional începând de săptămâna viitoare, conform textului citat.

Anterior, media de stat ruse au anunțat exerciții de amploare în cadrul unităților de apărare antiaeriană ale Districtului militar Sud al Federației Ruse, pe circa 30 de poligoane din regiunile Rostov pe Don (în apropiere de frontiera cu Ucraina), Volgograd, Astrahan, Stavropol, Krasnodar, Crimeea, precum și în republicile din Caucazul de Nord: Ingușetia, Daghestan, Cecenia, Osetia de Nord și Adâgheia.

'În total, peste 3.500 de militari și circa 750 de echipamente și tehnică militară specială participă la aceste exerciții', a indicat colonelul Vadim Astafiev, purtător de cuvânt al Districtului militar Sud.

La începutul lunii februarie, sisteme S-400 Triumf au fost implicate într-un exercițiu în peninsula Crimeea (anexată de Rusia în martie 2014). Cu o lună înainte, același sistem antirachetă a simulat respingerea unui atac masiv cu rachete din partea unui inamic convențional asupra coastei ruse a Mării Negre, potrivit publicației Vzgliad. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău