Rusia a desfășurat exerciții de apărare antiaeriană în Crimeea

  • 05 Noiembrie 2020 15:51
Rusia a desfășurat exerciții de apărare antiaeriană în Crimeea

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 04.11.2020, în timpul unui exercițiu desfășurat în Crimeea, echipaje ale complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf au respins un atac aerian al adversarului, transmite defenseromania.ro.

“În cadrul unui exercițiu de apărare antiaeriană, militarii unui divizion de rachete S-400 au executat un complex de activități de desfășurare în poziții de luptă și redislocare ulterioară într-un raion de rezervă, sub acoperirea unui complex de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S”, se arată în comunicatul de presă al departamentului, potrivit sursei citate.

Potrivit datelor prezentate de Statul major al FRMN, pe timpul marșului, asupra coloanei aflate în deplasare a fost executat un atac al grupelor de cercetare-diversiune ale adversarului. Militarii ruși au intrat în luptă și au distrus forțele adverse.

Ulterior, echipajele de luptă ale divizionului de rachete antiaeriene S-400 au desfășurat activități de descoperire, preluare sub control și escortare a țintelor aeriene, care au fost distruse prin executarea de lansări electronice de rachete.

Pentru a crea o situație tactică apropiată la maximum de cea reală, au fost întrebuințate cartușe de manevră și mijloace de imitare a dispozitivelor explozive.

În ultimii câțiva ani, armata rusă și-a consolidat în mod semnificativ gruparea de trupe din Crimeea, inclusiv prin intermediul sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune S-400, produse de concernul aerocosmic Almaz-Antey.

În luna noiembrie 2018, în localitatea Dzhankoy din nordul Crimeii, situată la numai 30 de kilometri de granița cu Ucraina, a intrat în serviciul de luptă cel de-a patrulea divizion de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Anterior, militarii ruși au operaționalizat alte trei divizioane de acest tip: în ianuarie 2017 la Feodosia, în ianuarie 2018 la Sevastopol și în septembrie 2018 la Evpatoria.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău