Rusia a deportat din Ucraina 230.000 de copii, vizând distrugerea națiunii ucrainene (Serhi Dvornik)

  • 26 Mai 2022 10:34
Rusia a deportat din Ucraina 230.000 de copii, vizând distrugerea națiunii ucrainene (Serhi Dvornik)

Consilierul Reprezentantului Permanent al Ucrainei la ONU, Serhi Dvornik, susține că, de la începutul războiului, invadatorii au deportat în Rusia 230.000 de copii ucraineni, scrie Rador.

Potrivit consilierului, prin astfel de metode, Rusia vrea să distrugă națiunea ucraineană. În cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate a ONU, Dvornik a calificat răpirea și deportarea copiilor ucraineni în Rusia drept o "manifestare modernă a colonialismului".

"Răpirea a cel puțin 230.000 de copii ucraineni, dintre cei 1,4 milioane de cetățeni ai Ucrainei deportați forțat în Rusia, este o crimă, care vizează distrugerea națiunii ucrainene prin privarea acesteia de tânăra generație, ceea ce este o manifestare modernă a colonialismului" - a acuzat Serhi Dvornik. Acesta a menționat că, în urma bombardamentelor rusești asupra orașelor ucrainene, zeci de mii de civili au fost uciși și mulți au fost răniți, iar aproape 220.000 de oameni și-au pierdut casele.

"Milioane de cetățeni au fost forțați să părăsească teritoriile ocupate sau afectate de război. Opt milioane au devenit persoane strămutate intern, 6,5 milioane au părăsit Ucraina ca refugiați..." - a precizat consilierul reprezentantului ucrainean la ONU. "Nu avem nicio îndoială că, în strategiile militare ruse, această criză a refugiaților a fost gândită ca unul dintre rezultatele de succes ale războiului. La fel și criza alimentară..." - a adăgat Dvornik.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău