Rusia a deplasat 20 de rachete hipersonice la un centru de testare, jalonând o nouă etapă în programul său de înarmare

  • 22 Martie 2019 18:02
Rusia a deplasat 20 de rachete hipersonice la un centru de testare, jalonând o nouă etapă în programul său de înarmare

Aproximativ 20 de rachete rusești, împotriva cărora SUA nu dispun de mijloace de contracarare la ora actuală, au fost transferate recent la un centru de testare, jalonând astfel o nouă etapă în programul de arme supersonice al Kremlinului, informează vineri postul de televiziune american CNBC, citând sub rezerva anonimatului un responsabil cu acces la informații ale serviciilor secrete ale SUA, transmite Agerpres.

'Aceasta arată că ei (rușii) au avut ambiția de a dezvolta aceste arme și că au acordat prioritate respectivului program. Rușii s-au decis pe ansamblu că îi mulțumește conceptul acestor rachete, iar acum se vor concentra pe definitivarea lor prin teste', a spus o sursă familiarizată cu datele din rapoartele serviciilor de informații americane.

Racheta hipersonică de tipul aer-sol denumită 'Kinjal' ('Pumnal', în rusă) a fost testată de cel puțin trei ori până acum. În iulie, Kremlinul a testat cu succes arma împotriva unei ținte aflate la aproape 500 de mile distanță (aproximativ 804,6 km). Mai mult, într-un raport al serviciilor de informații americane, potrivit sursei citate, se afirmă că această rachetă hipersonică a fost montată și lansată de 12 ori dintr-un avion supersonic MiG-31. Armata rusă ar lucra în prezent pentru a monta această rachetă pe un bombardier strategic, conform CNBC.

Kremlinul are în plan ca respectiva rachetă să intre în dotarea armatei ruse din 2020, conform canalului media citat.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat dezvoltarea sistemului de rachete hipersonice 'Kinjal' , despre care a spus că este capabil să evite scutul antirachetă american, în mesajul său anual adresat Adunării Federale, camerele reunite ale parlamentului rus (Duma de Stat și Consiliul Federației) la 1 martie 2018.

Potrivit presei ruse, racheta Kinjal are o rază de acțiune de peste 2.000 de kilometri și o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul și poate transporta atât focoase nucleare, cât și încărcătură convențională.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău