Rusia a concentrat sute de tancuri la frontiera cu Ucraina, arată imagini din satelit

  • 09 Decembrie 2018 20:20
Rusia a concentrat sute de tancuri la frontiera cu Ucraina, arată imagini din satelit

Federația Rusă a desfășurat în apropiere de granița cu Ucraina importante capacități ofensive, în special sute de tancuri, relevă imagini din satelit, potrivit agenției de presă ucrainene Ukrinform.

"Imagini din satelit de pe Google Earth, realizate în luna noiembrie, arată prezența a sute de tancuri de luptă rusești la noua bază militară de la periferia orașului Kamensk-Șahtinski", menționează agenția de presă citată, cu referire la publicația internet Defence Blog.

La această mare bază militară, situată la numai 18 km de granița ucraineană în dreptul regiunii Donbas, se află sute de tancuri T-64 și T-62M, mii de camioane militare, sisteme de artilerie și alte echipamente militare.

Anterior, șeful Statului Major al forțelor ucrainene, generalul Viktor Mujenko, declarase într-un interviu acordat Reuters că, din august, armata rusă și-a consolidat în mod semnificativ forțele la frontiera cu Ucraina, ceea ce reprezintă o amenințare militară fără precedent de la anexarea peninsulei Crimeea în 2014.

În sprijinul afirmației sale, generalul ucrainean a prezentat mai multe imagini din satelit care arată prezența tancurilor rusești T-62 M la 18 km de granița ucraineană, unde numărul lor a crescut de la 93 la 250 între mijlocul lunii septembrie și 1 octombrie.

În opinia sa, aceasta este o dovadă a consolidării concertate de forțe ruse înainte de 25 noiembrie, când gărzile de coastă ruse au oprit cu forța și sechestrat trei nave militare ucrainene în apropiere de strâmtoarea Kerci, după ce au deschis focul asupra lor, o acțiune ce a provocat temeri conducerii ucrainene că acest incident ar putea fi precursorul unei invazii de amploare.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin că dorește să anexeze întreaga Ucraină. În urma acestui incident naval, Kievul a instituit legea marțială pe o perioadă de 30 de zile în zonele cele mai vulnerabile.

Sâmbătă, pe podul peste strâmtoarea Kerci, care asigură legătura între Rusia și peninsula Crimeea, a fost văzut un convoi motorizat de tenhnică rusească îndreptându-se spre Crimeea, conform agenției de presă Unian, citată de Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău