Rusia a blocat desfășurarea conferinței OSCE în Polonia

  • 29 Septembrie 2021 17:31
Rusia a blocat desfășurarea conferinței OSCE în Polonia

Rusia a blocat desfășurarea conferinței OSCE pentru dimensiunea umană care urma să înceapă recent în Polonia. Această reuniune urma să pună în discuție respectarea drepturilor omului din statele-membre din Europa și Asia, relatează MOLDPRES cu referire la Unian.

Secretul de Stat al SUA Antony Blinken a declarat că ”Rusia a blocat din motive evidente o importantă conferință OSCE care trebuia să pună în discuție situația din unele țări, unde nu se respectă drepturile și libertățile cetățenești”. Oficialul american a subliniat că țara sa nu va tolera la nesfârșit derapajele antidemocratice și înrăutățirea progresivă a situației privind drepturile omului în anumite state, notează MOLDPRES.

În repetate rânduri importante instituții internaționale cum ar fi ONU, OSCE și Consiliul Europei au avertizat Rusia despre inadmisibilitatea nerespectării evidente și flagrante a drepturilor omului.

Recent, în Rusia au avut loc alegeri parlamentare pe fundalul interdicțiilor de a candida pentru numeroși reprezentanți ai opoziției și aplicării etichetei de ”agent străin” pentru cele mai importante organizații din societatea civilă. Mass-media rusă este mai cenzurată ca oricând, iar corectitudinea votării timp de trei zile este masiv contestată de cetățenii acestei țări, menționează Antony Blinken în declarația cu privire la blocarea summitului OSCE.

Instituțiile internaționale atrag atenția și asupra încălcărilor grave atestate în teritoriile ocupate. În ultimul timp în Crimeea au loc mai multe rețineri ale activiștilor de etnie tătară, pe motiv că aceștia nu sunt de acord cu anexarea peninsulei de către Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău