Rusia a atacat din nou regiunea ucraineană Odesa

  • 25 Septembrie 2023 09:55
Rusia a atacat din nou regiunea ucraineană Odesa

Autoritățile din regiunea ucraineană Odesa au anunțat luni că Rusia a lansat noi atacuri, cu 19 drone și 14 rachete, care au rănit o femeie și au avariat instalații portuare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a precizat pe Telegram că rușii au folosit "drone ofensive și două tipuri de rachete", dintre care mai multe și-au atins țintele. El a adăugat că femeia este civilă, a fost rănită de unda de șoc a unei explozii, iar ulterior spitalizată.

Armata ucraineană a declarat că forțele ruse au folosit drone iraniene Shahed, două rachete hipersonice Oniks și 12 rachete Kalibr și au mobilizat un submarin. Apărarea antiaeriană a Ucrainei a reușit să doboare toate dronele și 11 din rachetele Kalibr. Stațiunea balneară Odesa a suferit însă distrugeri "importante", iar într-un hotel s-a declanșat un incendiu care a fost stins rapid.

Două dintre rachete au fost distruse în regiunile Mikolaev din sud și Kirovograd din centrul Ucrainei.

Rachetele Oniks au distrus silozuri de cereale, fără a face victime, au mai arătat forțele armate ucrainene. Depozite și firme din suburbiile Odesei au fost avariate de fragmentele căzute.

AFP menționează că Rusia atacă frecvent regiunea Odesa de la Marea Neagră, unde sunt situate infrastructuri portuare vitale pentru comerțul maritim. Atacurile s-au intensificat după încetarea în iulie a acordului care permitea Ucrainei să exporte cereale pe mare.

Ucrainenii au reușit totuși să creeze un coridor maritim, iar un al doilea cargou ucrainean cu grâu a ajuns duminică la Istanbul în ciuda amenințărilor Rusiei că va ataca orice navă care sosește sau pleacă din Ucraina. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău