Rusia a atacat din nou cu rachete regiunea Odesa; una dintre ținte - podul de la Zatoka

  • 18 Iulie 15:46
Rusia a atacat din nou cu rachete regiunea Odesa; una dintre ținte - podul de la Zatoka

Armata rusă a lansat luni un nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa din sudul Ucrainei, una dintre acestea lovind podul care trece peste estuarul Nistrului în regiunea Zatoka, a anunțat primăria orașului-port Odesa, pe baza informațiilor de la Comandamentul Operațional Sud al forțelor de apărare ucrainene, potrivit agențiilor de presă ucrainene Unian și Liga, scrie AGERPRES.

Trei avioane de luptă multirol rusești Su-35 au lansat patru rachete asupra regiunii Odesa din spațiul aerian al Mării Negre, indică Comandamentul Operațional Sud, adăugând că atacul a avut loc în jurul orei locale 11:00.

Una dintre cele patru rachete a fost doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană deasupra mării, iar alte două au lovit obiective de infrastructură militară, declanșând un incendiu, la stingerea căruia au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri.

O altă rachetă a lovit podul care trece peste estuarul Nistrului în regiunea Zatoka, pe care rușii îl bombardează încă din aprilie. Tot de atunci acest pod nu mai este funcțional.

Nu s-au înregistrat morți sau răniți în urma acestui nou atac asupra regiunii Odesa, indică autoritățile locale ucrainene, citate de Liga.

La 17 iulie, Rusia a distrus cu o rachetă un depozit de cherestea, susținând că ar fi un distrus de fapt un depozit de armament.

În noaptea de duminică spre luni, armata rusă a lansat peste 60 de rachete cu MLRS (sisteme de rachete de lansare multiplă) asupra Nikopol, provocând distrugeri de amploare.

Șeful administrației militare ucrainene din regiunea Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat că au fost lovite obiective de infrastructură urbană, inclusiv un spital și conducte de apă și de gaze, și zone rezidențiale din acest oraș din zona central-estică a Ucrainei. Conform primelor informații, o femeie de 75 de ani a fost rănită.

În 16 iulie, invadatorii ruși lansaseră 53 de rachete asupra Nikopol (regiunea Dnipropetrovsk), omorând două persoane și provocând distrugeri de proporții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău