Rusia a atacat 11 regiuni din Ucraina în ultimele 24 de ore

  • 27 Februarie 2023 16:20
Rusia a atacat 11 regiuni din Ucraina în ultimele 24 de ore

Trupele ruse au atacat 11 regiuni din Ucraina în cursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor administrațiilor militare regionale, citate de AGERPRES.

Conform unui raport al acestora dat publicității în jurul orei locale 09:00 (07:GMT) cu privire la situația din regiuni, două persoane au fost ucise în atacurile din cursul nopții în orașul Hmelnițki (vest), situat la circa 340 km de Kiev.

Regiunea Kiev a fost ținta unui atac masiv cu drone noaptea trecută, dar nu au fost raportate victime, răniți sau distrugeri.

Numărul de drone doborâte nu a fost încă stabilit cu exactitate, însă - potrivit Forțelor aeriene ucrainene - 11 din cele 14 drone kamikaze 'Shahed' lansate de forțele ruse ar putea să fi fost doborâte.

În regiunea Cernihiv (Cernigov, nord) au fost înregistrate două bombardamente în intervalul de timp menționat, care s-au soldat cu pagube, fără să se înregistreze victime umane.

Potrivit comandamentului operativ 'Nord', sistemele de apărare antiaeriană au doborât trei drone deasupra Cernihiv.

În regiunea Sumî (nord-est), trupele ruse au atacat noaptea trecută cu tiruri de mortiere așezarea Krasnopilska, iar duminică după-amiază au bombardat așezările Bilopilska, Hlujivska, Novoslobodska și Hotinska. În această direcție au fost înregistrate 76 lovituri de mortiere și de artilerie, iar cel puțin o persoană a fost rănită.

În regiunea Zaporojie (sud), forțele ruse au bombardat infrastructuri civile în apropiere de așezările Zaporojie, Cervone, Huliaipole, Orihiv, Zatișie, Zaliznicinoie, Novodanilivka, Olgivske, Novoandriivka, Malinivka, Bilohiria, Sviatopetrivka, Staroukraina, Mala Tokmacika și Huliapilske.

În regiunea Dnipropetrovsk (sud-est), localitățile Nikopol și Mirivska au fost țintele unor tiruri intense de artilerie, în urma cărora nu au fost raportate victime, dar avarieri la clădiri rezidențiale și la linii de înaltă tensiune.

În regiunea Harkov (nord-est), au fost înregistrate atacuri în direcția localităților Slobojansk și Kupiansk, dar și în zonele a peste 11 așezări, precum și în Lîman Pervîi și Kurilivka.

Un bărbat de 73 de ani a fost rănit ușor într-un atac asupra orașului Vociansk din aceeași regiune.

În regiunea Luhansk (est), trupele ruse au desfășurat 'ofensive nereușite' în zonele împădurite din direcțiile Kupansk și Lîman.

În regiunea Donețk (est), armata rusă a lansat în cursul nopții de duminică spre luni atacuri cu rachete asupra localității Mirnohrad, iar în cursul dimineții asupra localității Avdiivka.

O femeie a fost rănită în orașul Hirnîk (regiunea Donețk).

"Nu există nicio schimbare semnificativă a situației de-a lungul liniei frontului.Vuhledar, Mariinka, Avdiivka și Bahmut se află sub un foc ostil constant'', subliniază raportul citat.

În regiunea Mikolaiv (Nikolaev, sud), duminică după-amiază și în cursul nopții trecute, trupele ruse au bombardat două așezări de lângă localitatea Kutsurubska, precum și malul râului din localitatea Ociakivska, fără să facă victime.

Aproximativ 20 de localități din regiunea Herson (sud), inclusiv orașul Herson, centrul administrativ al regiunii omonime, au fost supuse unor tiruri intense de artilerie în ultimele 24 de ore.

O persoană a murit, iar altele două au fost rănite în urma acestor bombardamente asupra regiunii Herson, unde 87 de persoane, dintre care 15 copii, au fost evacuate din teritoriile eliberate din cauza tirurilor intense din partea forțelor ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău