Rusia a anunțat că recruților mobilizați pentru războiul împotriva Ucrainei, li se vor anula împrumuturile în caz de deces sau invaliditate

  • 29 Septembrie 2022 18:45
Rusia a anunțat că recruților mobilizați pentru războiul împotriva Ucrainei, li se vor anula împrumuturile în caz de deces sau invaliditate

Rusia a anunțat că recruților mobilizați pentru războiul împotriva Ucrainei li se vor anula împrumuturile în caz de deces sau invaliditate, relatează Novaia Gazeta.

Acest lucru a fost anunțat pe portalul „Explain.rf” lansat de guvernul de la Moscova pentru a oferi precizări și clarificări cu privire la mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin miercurea trecută.

 Anunțul vine după ce Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a adoptat miercuri în a treia lectură legea „Cu privire la specificul îndeplinirii obligațiilor din contractele de împrumut de către persoanele chemate pentru serviciul militar la mobilizare”.

Legea prevede de asemenea că bărbații mobilizați și familiile acestora vor putea aplica pentru „concedii” de credit, adică perioade de grație în care să poată solicita să nu plătească nicio rată, transmite hotnews.ro.

În ceea ce privește soldații care își pierd viața în război, actul normativ prevede ca un credit „va fi radiat în întregime în caz de deces sau invaliditate din grupa I”.

„Dacă împrumutatul a murit sau a primit un handicap din grupa I, atunci împrumutul va fi anulat, inclusiv pentru membrii familiei sale”, afirmă autoritățile ruse, precizând că acest cost va fi suportat de bănci.

Câți soldați ruși afirmă Rusia că a pierdut în război

În ultimul bilanț pe care l-a publicat joi dimineața, ministerul Apărării de la Kiev afirmă că forțele armate ruse au pierdut 58.580 de militari de la declanșarea invaziei pe 24 februarie. Amintim că această cifră nu poate fi confirmată independent și că războiul informațional se duce de ambele părți într-un conflict.

După ce ministerul rus al Apărării nu a mai publicat cifre privind pierderile pe care le-ar fi înregistrat în război din luna martie, Serghei Șoigu a anunțat miercurea trecută, după discursul susținut de Putin privind mobilizarea, că forțele armate ale Moscovei ar fi pierdut doar 5.937 de oameni în „operațiunea militară specială”.

Declarația sa a fost imediat ridiculizată pe rețelele de socializare, numeroși internauți remarcând faptul că Rusia are nevoie să mobilizeze 300.000 de noi recruți deși susține că n-a pierdut nici măcar 6.000 de militari în război.

Nu este clar dacă radierea împrumuturilor soldaților uciși se va aplica și retroactiv sau doar pentru noii recruți pe care Moscova intenționează să îi trimită la război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău