Rusia a amendat postul Radio Europa Liberă/Radio Libertatea pentru că nu s-a înregistrat ca "agent străin"

  • 10 Februarie 2021 14:47
Rusia a amendat postul Radio Europa Liberă/Radio Libertatea pentru că nu s-a înregistrat ca

Rusia a aplicat miercuri o amendă postului Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (RFE/RL), pe care l-a acuzat că a încălcat legea privind "agenții străini" prezenți pe teritoriul rus.

RFE/RL, post sprijinit de Statele Unite, a intrat în colimatorul autorităților ruse de reglementare a audiovizualului Roskomnadzor, care au aplicat o amendă de 150.000 de dolari (11 milioane de ruble) pentru că RFE/RL nu s-ar fi identificat ca fiind "agent străin" în emisiunile și publicațiile sale, condiție cerută prin lege.

Rusia a declarat RFE/RL "agent străin" în 2017, decizie menită să îngreuneze activitatea postului și fiind o ripostă a Moscovei față de ceea ce a numit presiunea inacceptabilă exercitată asupra publicațiilor ruse din SUA. RFE/RL a primit mai multe amenzi în ultimele săptămâni, criticii Moscovei susținând că autoritățile ruse încearcă să blocheze activitatea postului sau chiar să îl determine să plece din Rusia.

Andrei Shary, directorul RFE/RL Serviciul Rus, a declarat pentru agenția rusă de știri RIA că va ataca în instanță ultima amendă aplicată.

Sursa: Reuters/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău