Rusia: Prezența la vot a fost de 58,3%, până la ora 18:00

  • 04 Martie 2012 19:45
Rusia: Prezența la vot a fost de 58,3%,  până la ora 18:00

La alegerile prezidențiale din Rusia care se desfășoară, duminică, 4 martie, prezența la vot a fost, până la ora 18:00, de 58,3% - a anunțat jurnaliștilor secretarul Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Nikolai Konkin.

El s-a abținut să facă vreun comentariu pe marginea acestui indice, amintind doar că, în scurt timp, se va încheia votarea și în regiunea Kalingrad

Deși în  secțiile de votare din Rusia au fost instalate camere web, ca urmare a suspiciunilor privind fraude extinse, la alegerile parlamentare din decembrie, grupuri din opoziție afirmă că au fost semnalate numeroase nereguli în procesul de vot.

109 milioane de ruși, dintre care două milioane în străinătate, sunt chemați la urne pentru a-și alege noul președinte pentru un mandat de șase ani.

Potrivit sondajelor de opinie din campanie, premierul Vladimir Putin ar putea cîștiga alegerile din primul tur.  Contracandidații premierului rus  sunt liderul comunist Gennadi Ziuganov, omul de afaceri Mihail Prohorov, liderul extremist Vladimir Jirinovski și fostul președinte al camerei superioare a parlamentului, Serghei Mironov.

În Republica Moldova au fost deschise o sigură secție de vot la ambasada rusă la Chișinău, iar  două urne mobile au circulat la Bălți și Cahul. În regiunea transnistreană funcționează 24 de secții de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău