Rusia: Doi morți în prăbușirea bombardierului în Extremul Orient

  • 14 Iulie 2015 19:19

Un bombardier strategic Tupolev Tu-95 s-a prăbușit marți, într-o zonă nepopulată din Extremul Orient rus, în timpul unui zbor de antrenament, făcând doi morți, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

În total, șapte membri ai echipajului se aflau la bordul avionului în momentul accidentului, care a avut loc la 80 kilometri de orașul Habarovsk. Ei au primit ordinul de a abandona aparatul și au sărit cu parașuta, dar cei doi piloți ai bombardierului au murit, corpurile lor fiind descoperite la sol de echipele de salvare, a precizat ministerul.

Ceilalți cinci membri ai echipajului au fost spitalizați, a indicat aceeași sursă.

Ministerul a menționat că zborul era efectuat fără muniție la bord și că accidentul nu a provocat distrugeri la sol.

Ministerul Apărării de la Moscova nu a indicat care au fost cauzele accidentului, dar o sursă militară rusă citată de RIA Novosti a evocat o posibilă defecțiune tehnică.

Autoritățile ruse au anunțat că toate aparatele de tip Tu-95 au interdicție de a zbura până la elucidarea cauzelor acestui accident, al șaselea de la începutul lunii iunie în care este implicat un avion militar rus.

La 8 iunie, un bombardier de același tip s-a prăbușit la decolare, în timpul unui zbor de antrenament în regiunea Amur, în Siberia orientală, provocând mai mulți răniți.

Patru zile mai târziu, un avion de vânătoare MiG-29 a avut probleme în regiunea Astrahan (nord), forțându-i pe cei doi piloți să se catapulteze.

În aceeași zi, parașutele unui bombardier tactic Su-34 nu s-au deschis la aterizare în regiunea Voronej (sud-vest), provocând ieșirea sa de pe pistă.

La începutul lunii iulie, un MiG-29 și un Su-24 s-au prăbușit într-un interval de numai trei zile în zone nelocuite din Extremul Orient rus și sudul Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău