Rugby: Parlamentul European își face echipă pentru a participa la Cupa Mondială parlamentară

  • 01 Martie 2023 19:00
Rugby: Parlamentul European își face echipă pentru a participa la Cupa Mondială parlamentară

Parlamentul European și-a făcut o echipă de rugby care să participe în vară, în Franța, la Cupa Mondială parlamentară, a anunțat miercuri, la Bruxelles, președintele instituției, malteza Roberta Metsola, scrie Agerpres.

"Aceasta este o oportunitate reală de a construi punți între parlamentarii din întreaga lume. Sportul este un limbaj universal și poate fi un instrument puternic de promovare a valorilor europene", a spus Metsola.

Această echipă a PE se va confrunta cu mai multe echipe parlamentare naționale la sfârșitul verii - de la 31 august până la 7 septembrie - în sudul Franței și la Paris.

Pentru prima dată de la turneul din 1995, primul de acest fel, din Africa de Sud, deputați și deputate (echipele sunt mixte) din cincisprezece țări UE se vor alătura reprezentativelor din Parlamentele Franței, Irlandei, Angliei, Țării Galilor, Noii Zeelande, Australiei, Argentinei, Africii de Sud.

"Uniunea Europeană împărtășește, ca și rugby-ul, valorile respectului, solidarității și conviețuirii împreună. Vom fi uniți în diversitate", a subliniat franțuzoica Anne-Sophie Pelletier (grupul de stânga), autoarea inițiativei alături de compatriotul ei Eric Andrieu, prim-vicepreședinte (socialist) al PE.

Echipa PE va juca un prim meci-test pe 18 martie împotriva parlamentarilor francezi, înainte de o întâlnire cu selecționata Parlamentului nipon, pe 24 iunie.

Parlamentarii europeni se antrenează în fiecare săptămână la Boisfort (Bruxelles). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău