Rudele victimelor accidentului aeronavei Boeing 737 Max a Lion Air, păcălite cu compensații pentru a nu da în judecată compania

  • 12 Iulie 2019 09:29
Rudele victimelor accidentului aeronavei Boeing 737 Max a Lion Air, păcălite cu compensații pentru a nu da în judecată compania

Rudele persoanelor care au fost ucise în accidentul aeronavei Boeing 737 Max în Indonezia, de anul trecut, au fost păcălite cu despăgubirile, spun avocații lor. Avocații au declarat pentru BBC că multe familii au fost convinse să semneze formularele care le împiedică să întreprindă acțiuni în justiție, scrie RADOR.

BBC a descoperit că alte rude au semnat acorduri similare după alte două accidente, oprindu-le să dea în judecată Boeing în instanțele americane. Boeing a refuzat să comenteze acordurile respective.

Toți cei 189 de pasageri și echipaj au murit când Boeing 737 Max s-a prăbușit în mare, la numai 13 minute după ce a decolat din capitala Indoneziei, Jakarta, la 29 octombrie 2018.

În câteva săptămâni, rudelor le-a fost oferită o compensație de către avocații de asigurări. Pentru a accesa banii, familiile au trebuit să semneze acorduri care să le împiedice să întreprindă acțiuni în justiție împotriva companiei Boeing sau a companiei aeriene Lion Air.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău