Rudele polițistului Alexandru Ursu au protestat în fața Guvernului

  • 27 Iunie 2013 16:02
Rudele polițistului Alexandru Ursu au protestat în fața Guvernului

Rudele polițistului Alexandru Ursu, deținut ilegal de 3 ani în regiunea separatistă, au protestat marți în fața Guvernului.

 

Ei i-au solicitat Executivului să intervină pe lângă autoritățile de la Tiraspol pentru eliberarea polițistului. Tatăl și soția acestuia au fost primiți în audiență la Biroul pentru reintegrare, dar s-au declarat nemulțumiți de întrevedere. 

La fel de nemulțumită de autorități ca și tatăl lui Alexandru Ursu este soția polițistului, Irina Lozinschi, care povestește indignată că fiul lor, Daniel, nu și-a văzut tatăl decât în fotografii, fiind născut după arestarea acestuia.

La protest au participat și alți doi foști deținuți politici de la Tiraspol, Ilie Cazacu și Ernest Vardanean.

În opinia juristului Asociației Promo Lex, Pavel Postică, autoritățile constituționale trebuie să fie mai ferme în privința fiecărei încălcări a drepturilor omului, în loc să se rezume la declarații generale.

Pavel Postică a adăugat că Alexandru Ursu a acționat Republica Moldova și Federația Rusă în instanță la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Șeful biroului de reintegrare, Gheorghe Balan, a declarat pentru Radio Chișinău că autoritățile depun toate eforturile pentru eliberarea cât mai rapidă a lui Alexandru Ursu, utilizând dialogul direct Chișinău-Tiraspol, formatul de negocieri 5 plus 2 și sprijinul partenerilor internaționali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău