Rudele bolnavilor de COVID-19 din raionul Taraclia susțin că sunt hărțuite și amenințate de localnici

  • 06 Aprilie 2020 16:15
Rudele bolnavilor de COVID-19 din raionul Taraclia susțin că sunt hărțuite și amenințate de localnici

Centrul de sănătate publică din raionul Taraclia susține că primește mai multe plângeri de la rudele persoanelor infectate de COVID-19. Oamenii acuză că sunt discriminați, supuși ostilităților, presiunilor și intoleranței din partea localnicilor, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

„Unele persoane au început să caute contactele pacienților, să telefoneze, amenințând rudele acestora. În aceste cazuri nu mai este vorba de precauție, ci de agresiune. Apropiații celor bolnavi afirmă că împotriva lor s-au mobilizat vecinii și cunoscuții”, a declarat Elena Caramalac, medic-epidemiolog la Centrul de sănătate publică Taraclia.

Potrivit sursei citate de TUK.md și gagauzinfo.md, sunt discriminați, de asemenea, și angajații Centrului de sănătate publică. „Oamenii s-au înrăit și îi consideră pe cei infectați „leproși”, asta în loc să se concentreze asupra recomandărilor medicale, să stea acasă și să respecte regimul sanitar-igienic”, a relevat epidemiologul.

Medicul se arată „uimit de așa atitudine” față de cei bolnavi de COVID-19, pentru că „ei nu au nici o vină”, iar „în aceste vremuri grele, în loc să-i susțină, au socotit de cuviință să le declare război”. „Disperarea, neliniștea, frica din societate sunt de înțeles, însă nu trebuie hărțuiți oameni fără nici o vină”, a punctat Elena Caramalac.

La rândul său, poliția a făcut un apel către populație să semnaleze la 112 cazurile de hărțuire și amenințare.

Conform datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la data de 6 aprilie, în raionul Taraclia sunt șase cazuri confirmate de coronavirus. Toți pacienții se află în spitale din capitală, iar rudele lor, cu care au fost în contact, se află în regim de autoizolare și sunt verificate de medici și poliție.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău