RPDC: Liderul nord-coreean spune că va răspunde amenințărilor cu arme nucleare

  • 19 Noiembrie 2022 14:00
RPDC: Liderul nord-coreean spune că va răspunde amenințărilor cu arme nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi amenințări din partea SUA și a altor forțe ostile, conform informațiilor difuzate sâmbătă de presa de stat, transmite Agerpres.

Conform KCNA, Kim Jong Un "a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte amenințări" la adresa Coreei de Nord, "partidul și guvernul nostru vor reacționa cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare și la o confruntare totală cu o confruntare totală".

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune suspectată a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), determinând o reacție de condamnare din partea SUA și un exercițiu aerian comun cu forțele sud-coreene.

KCNA a informat sâmbătă că racheta testată a fost un "Hwasong-17", un nou tip de ICBM, și că a fost lansată sub îndrumarea liderului țării pe fondul "manevrelor militare confruntaționiste nesăbuite ale SUA și ale altor forțe ostile".

Racheta nord-coreeană a fost lansată din zona Sunana, în Phenian, în jurul orei locale 10:14 (0114 GMT), a informat Yonhap.

Mai târziu în cursul zilei de vineri, Coreea de Sud și Statele Unite au realizat un exercițiu aerian ofensiv comun ca răspuns la acest test.

Rachetele cu capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri sunt considerate ICBM. Rezoluțiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare.

Situația din peninsula coreeană este în prezent foarte tensionată, iar observatorii se tem de iminența unui test nuclear din partea regimului de la Phenian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău