Roverul Perseverance a studiat albia unui fost „râu șerpuit” de pe Marte

  • 12 Martie 19:11
Roverul Perseverance a studiat albia unui fost „râu șerpuit” de pe Marte

NASA publică imagini surprinse din satelit, dar și fotografii realizate de roverul Perseverance și de elicopterul Ingenuity pe planeta Marte. „Muncă în echipă”, scriu inginerii de la NASA, pe contul de twitter al roverului, scrie digi24.ro.

„În imaginile din satelit, echipa mea a studiat niște stânci curbate interesante în această zonă, care ar putea fi albia unui râu șerpuit. MarsHelicopter a zburat deasupra zonei pentru a o cerceta. Acum sunt aici, fac cercetări de aproape. Cum e asta pentru munca în echipă?”, scrie NASA, pe contuld e Twitter al roverului Perseverance.

Roverul Perseverance a fost lansat din Florida la 30 iulie 2020 și a amartizat în siguranță în februarie 2021. Acesta este primul rover care aduce pe Marte un sistem cu ajutorul căruia sunt colectate mostre ce urmează să fie aduse pe Pământ.

În cadrul misiunii a fost transportat și elicopterul Ingenuity pe Marte. Vehiculul este capabil să zboare pe distanțe scurte în atmosfera rarefiată a planetei, care are o densitate de doar 1% din cea a atmosferei Pământului. Ingenuity a realizat primul zbor al unui vehicul motorizat pe o altă planetă.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,24
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:9,26 m/s
Wed
1
Thu
4
Fri
8
Sat
12
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău