VIDEO | Roverul Perseverance a ajuns pe Marte. Reacția lui Joe Biden: Nimic nu rămâne în tărâmul imposibilului

  • 19 Februarie 2021 09:10
VIDEO | Roverul Perseverance a ajuns pe Marte. Reacția lui Joe Biden: Nimic nu rămâne în tărâmul imposibilului

Președintele Joe Biden a urmărit în picioare transmisiunea NASA cu momentul istoric în care roverul Perseverance a ajuns, joi, pe planeta Marte, după o călătorie de șapte luni în care a parcurs 470 de milioane de kilometri, scrie Digi24.ro.

Pe contul oficial de Twitter al Casei Albe a fost postată o fotografie în care președintele american, în picioare, lângă un birou, privește la un ecran aflat pe perete, unde sunt transmise în direct imaginile NASA cu amartizarea roverului Perseverance.

Fotografia este însoțită de un mesaj din partea lui Joe Biden: „Felicitări NASA și tuturor celor care au muncit asiduu ca să facă posibilă această asolizare istorică a roverului Perseverance. Astăzi am dovedit încă o dată că prin puterea științei și cu ingeniozitatea americană, nimic nu rămâne dincolo de tărâmul posibilității”.

 

Roverul Perseverance și-a încheiat călătoria într-un vast bazin plat, de unde a transmis deja pe Pământ și o primă imagine cu Planeta Roșie. Perseverance este cel mai mare și mai sofisticat rover folosit până acum de NASA, un adevărat laborator de astrobiologie robotică. Are aproape o tonă, este dotat cu un braț robotic, 19 camere video și două microfoane și are la bord un mini-elicopter, care va încerca primul zbor controlat într-o altă lume a sistemului nostru solar. 

Misiunea de peste două miliarde și jumătate de dolari are ca obiective principale colectarea de roci și căutarea de urme de microbi care ar fi putut trăi pe Marte acum trei miliarde de ani.

Misiunea se alătură celor ale Chinei și Emiratelor Arabe Unite, ale căror sonde au ajuns și ele de curând pe orbita lui Marte. Beijingul vrea să plaseze un rover pe suprafața planetei, iar dacă va reuși, China va deveni prima țară în afara Statelor Unite care face acest lucru.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău