Rosselhoznadzor a solicitat Chișinăului să actualizeze lista producătorilor care doresc să exporte în Rusia

  • 10 Iulie 2019 15:45
Rosselhoznadzor a solicitat Chișinăului să actualizeze lista producătorilor care doresc să exporte în Rusia

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a solicitat Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) să prezinte o listă suplimentară a exportatorilor de produse horticole din Republica Moldova, cu codul tarifar 0808, 0809, transmite MOLDPRES.

Într-o scrisoare de la începutul săptămânii curente, Rosselhoznadzor reiterează că “cerințele înaintate către exportatori prevăd prezența infrastructurii de producere și logistică, necesare pentru livrarea  producției proprii și excluderea intermediarilor”. Lista cerută de oficialii din Rusia trebuie să fie prezentată până în data de 15 iulie 2019.

În acest context,  ANSA anunță producătorii autohtoni, doritori să-și exporte producția în Federația Rusă, să reevalueze și actualizeze cererile/solicitările depuse,  începând cu anul 2016. “Toți solicitanții trebuie sa fie înregistrați în Sistemul Informațional  Agricol al ANSA ”Certificarea fitosanitară” și ulterior  incluși în planul anual de control”, au explicat surse de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Totodată, inspectorii fitosanitari din cadrul ANSA vor verifica în teritoriu  corespunderea solicitărilor cu cerințele înaintate de către partea rusă. “În termenele stabilite ANSA va înainta scrisoarea oficială către Rosselhoznadzor cu lista actualizată a exportatorilor anexată”, a precizat ANSA.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău