Rosian Vasiloi pleacă de la Poliția de Frontieră: Decizia de a-mi da demisia a venit după mai multe presiuni

  • 29 Noiembrie 2019 14:06
Rosian Vasiloi pleacă de la Poliția de Frontieră: Decizia de a-mi da demisia a venit după mai multe presiuni

Rosian Vasiloi a scris cerere de demisie din funcția de șef al Poliției de Frontieră, adresată ministrului Afacerilor de Interne, Pavel Voicu.

Demisia lui Vasiloi din funcția deținută a fost confirmată printr-un mesaj pe pagina personală de Facebook, în care spune că a luat acestă hotărâre după ce s-ar fi făcut mai multe presiuni asupra sa, în special după ce s-ar fi numit și persoane în anumite funcții, fără a fi informat conducătorul instituției.

„Am să fiu deschis, decizia de a-mi da demisia, a fost după mai multe presiuni, dar în special ce am aflat că se încep numiri în anumite funcții, fără a fi cel puțin informat conducătorul instituției.”

„Eu rămân parte a echipei, voi continua să activez pentru oameni și cetățenii acestei țări. Recunosc că a fost o decizie deloc ușoară, n-am să mă justific sau o să dau multe explicații, doar am să menționez că în toată activitatea mea de peste ani și în pe perioada mandatului de conducător a acestei instituții importante pentru societate, m-am condus de câteva reguli bazate pe – corectitudine și onestitate, responsabilitate și punctualitate, optimism și multă încredere, însă în viață mai am anumite ,,linii roșii” peste care nu-mi pot permite să trec”, se mai spune în mesaj.

Totodată, Rosian Vasiloi spune că a recomandat noului ministru, ca în funcție de șef al Poliției de Frontieră să fie un om integru, profesionist și un om al sistemului, sa nu admită numirea unei persoane din afară.

Rosian Vasiloi a fost numit de șef al Poliției de Frontieră la mijlocul lunii iulie 2019, după ce Fredolin Lecari a plecat din această funcție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău