Rosian Vasiloi va merge în vizită în România. Va fi lansat planul bilateral de cooperare pentru anul 2023

  • 28 Februarie 2023 14:31
Rosian Vasiloi va merge în vizită în România. Va fi lansat planul bilateral de cooperare pentru anul 2023

Am avut o discuție telefonică cu colegul meu, Inspectorul general al Poliția de Frontieră Română, chestorul Victor-Ștefan Ivașcu, a scris Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, într-o postare pe Facebook.

„Am trecut în revista principalele realizări în anul 2022, care a fost unul prin de evenimente comune cum în Moldova așa și în România. Am convenit oranizarea vizitei mele la București în perioada 6-8 martie curent, unde vom discuta mai multe subiecte, printre care operaționalizarea controlului coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița, operaționalizarea punctului de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta.

Totodată în cadrul vizitei vom discuta despre schimb de experiență și asistență în armonizarea cadrului instituțional și conformitatea legislativă la Codul frontierelor Schengen, redacția anului 2016 cu actualizările la zi.

Prin această vizită vom lansa în practică planul bilateral de cooperare pentru anul 2023, dar și lansarea unor acțiuni comune pe diferite domenii specifice activității de frontieră, inclusiv cele care vor contribui la implementarea Foii de Parcurs pentru Integrarea Europeană pe dimensiunea managementului integrat al frontierei de stat Poliția de Frontieră a Republicii Moldova”, transmite Rosian Vasiloi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău