Românii sunt cei mai energici europeni la primele ore ale zilei

  • 24 Aprilie 2018 16:57
Românii sunt cei mai energici europeni la primele ore ale zilei

Aproape jumătate dintre români (40%) spun că se simt plini de energie, imediat după ce s-au trezit, și că vor să își înceapă deîndată activitatea, relevă un sondaj realizat de E.ON și Kantar EMNID în mai multe țări europene. Surprinzător sau nu, cu acest răspuns românii își adjudecă lejer primul loc într-un ipotetic clasament al celor mai energici „matinali” europeni.

Locul doi este ocupat, la o distanță considerabilă, de francezi, însă doar 29% dintre aceștia consideră că și-au „reîncărcat bateriile” suficient peste noapte și au astfel suficientă energie pentru a-și începe ziua „en fanfare”.

Există însă o națiune în Europa pentru care diminețile nu sunt la fel de ușoare. Mai bine de jumătate dintre germani nu-și doresc altceva dimineața decât să se întoarcă în pat și să poată adormi la loc, desigur, după ce opresc alarma de la ceas. Mai mult de atât, o treime dintre ei nici nu vor să vorbească sau să li se vorbească în prima oră de la trezire. Germania împreună cu Suedia (17 procente fiecare), cât și Marea Britanie și Republica Cehă (16 procente fiecare) sunt ultimele la capitolul “cine se scoală de dimineață, departe ajunge”.

În contrast, un sfert dintre români susțin chiar că au cel mai bun randament, dimineața devreme, în timp ce doar 19 la sută recunosc că sunt morocănoși la prima oră.

Cu un comportament diametral opus, cele mai productive așa-zise “păsări de noapte” sunt turcii, 18 la sută dintre aceștia declarând că se consideră persoane nocturne. În partea cealaltă a Europei, suedezii au cel mai bun randament al muncii pe timp de seară (23%). În schimb, însă, doar 10 la sută dintre români afirmă că sunt ceva mai productivi seara, iar cât privește eficiența la orele târzii procentajul celor energici scade dramatic, până la 5%. Rezultatele fac parte din studiul  “Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău