Românii din Transcarpatia, în Ucraina, dezvelesc astăzi un bust al poetului Mihai Eminescu

  • 15 Iunie 2019 11:25
Românii din Transcarpatia, în Ucraina, dezvelesc astăzi un bust al poetului Mihai Eminescu

Un bust al poetului Mihai Eminescu va fi dezvelit, astăzi, într-o localitate din Transcarpatia, Ucraina. Evenimentul are loc în ziua în care se împlinesc 130 de ani de la moartea marelui reprezentant al culturii române.

Este cel de al patrulea monument dedicat lui Eminescu și școlile cu predare în limba română din localitățile românești din Ucraina, menționează Radio România Actualități.

Bustul poetului național Mihai Eminescu, lucrare realizată de sculptorul Constantin Sinescu din București, este dezvelit astăzi, la ora 12:00, în Topcina, în față școlii cu predare în limba română, o localitate aflată la aproximativ 20 de kilometri de malul drept al râului Tisa.

Au loc o slujbă de sfințire și un parastas de pomenire a luceafărului poeziei românești, se depun coroane și jerbe de flori, iar în expunerile cadrelor didactice și invitaților este adus apoi un omagiu și este evocată viața și opera poetului Mihai Eminescu.

Zeci de elevi ai școlilor din Topcina, Apșa de Mijloc și ai Liceului cu prdare în limba română „Mihai Eminescu” din Slatina de peste Tisa, în finalul manifestărilor prezintă publicului un bogat program muzical-literar pe versuri eminesciene. La evenimentul organizat de Asociația Culturală „Boema” din Baia Mare și Școala din Topcina se află și reprezentanți ai Consulatului României din Slatina de peste Tisa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău