Românii din Republica Moldova, îndemnați să nu participe la referendumul de duminică

  • 26 Iulie 2012 15:04
Românii din Republica Moldova, îndemnați să nu participe la referendumul de duminică

Susținătorii din Republica Moldova ai președintelui suspendat al României, Traian Băsescu sunt îndemnați să nu participe la referendumul de duminică.

Mesajul a fost transmis joi de către consilierul lui Traian Băsescu, Eugen Tomac, fostul secretar de stat pentru Românii de Pretutindeni.

El a acuzat încălcarea procedurilor democratice la suspendarea lui Traian Băsescu, spunând că ar exista foarte multe semne de întrebare în ce privește corectitudinea procesului de vot. Decizia Partidului Democrat Liberal și a lui Traian Băsescu de a solicita boicotarea referendumului a fost, însă, criticată ferm de reprezentanții Uniunii Social Liberale.

Referendumul este programat pentru data de 29 iulie și președintele Traian Băsescu va fi demis dacă la referendum participă cel puțin jumătate dintre cetățenii înscriși pe listele electorale și dacă majoritatea acestora vor vota în favoarea demiterii. La referendum vor putea vota și cetățenii români din străinătate, în baza unor acte de identitate românești valabile: pașaport simplu, pașaport de serviciu, pașaport diplomatic sau carte de identitate.

În Republica Moldova vor fi deschise 14 secții de votare. Trei în Сhișinău la Secția Consulară a Ambasadei României din strada Grigore Ureche nr. 2, la Liceul Teoretic Gaudeamus din strada Petru Zadnipru 93 și la Liceul Teoretic Român-Francez Gheorghe Asachi din strada București 94.

Cîte o secție va fi deschisă la Bălți, Cahul, Ungheni, Hâncești, Ialoveni, Orhei, Nisporeni, Călărași, Cantemir, Căușeni și Soroca.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău