Românii din Cernăuți merg la vot pentru a obține în Rada de la Kiev un loc pentru un vorbitor de limba română

  • 21 Iulie 2019 15:48
Românii din Cernăuți merg la vot pentru a obține în Rada de la Kiev un loc pentru un vorbitor de limba română

Și românii din regiunea Cernăuți merg, astăzi, la vot pentru a-și exprima opțiunea electorală. Interesul populației din această parte a Ucrainei este de a avea un reprezentat în Parlament, vorbitor de limba română, care sa le susțină interesele.

Trimisul Radio România Aactualități, Mihaela Buculei, a stat de vorbă cu reprezentantul Primăriei Herța, Adrian Medved.

Adrian Medved: Avem iarăși o șansă să ne alegem un reprezentant de etnie română, în Parlamentul Ucrainei, deoarece în circumscripția 203 sunt incluse trei raioane cu majoritatea populației vorbitori de limba română, o parte din orașul Cernăuți și șapte sate din raionul Storojineț care, la fel, 35-40% din populație sunt vorbitori de limba română. Deci, în circumscripția noastră, avem înregistrați 17 candidați, dintre care 10 sunt vorbitori de limba română.

Reporter: Cum privește comunitatea românească această oportunitate?

Adrian Medved: Ca de fiecare dată, tot timpul când avem alegeri în Parlamentul Ucrainei, sperăm că o să avem un reprezentant al comunității românești din zonă care să ne apere drepturile, în primul rând și să fie alături de noi, cu trup și suflet, pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm de zi cu zi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău