România vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028

  • 25 Ianuarie 2022 14:50
România vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028

Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut marți o discuție cu șefii Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care i-au prezentat premierului inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028.

Premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat susținerea față de consolidarea bazelor sportive și a subliniat necesitatea abordării cu maximă seriozitate a pregătirii sportivilor de înaltă performanță, într-o întrevedere pe care a avut-o, marți, la Palatul Victoria, cu oficiali ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Agerpres, participanții au analizat stadiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing și starea infrastructurii sportive de înaltă performanță.

„Premierul și-a exprimat susținerea față de consolidarea bazelor sportive, subliniind necesitatea abordării cu maximă seriozitate a pregătirii sportivilor”, se arată în comunicat.

În cadrul dialogului, precizează sursa citată, oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028.

La întâlnire au participat președintele COSR, Mihai Covaliu, și secretarul general al COSR, George Boroi, alături de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău