România | Vot în Parlament pentru Guvernul Orban. A fost depășit deja numărul necesar pentru ca votul să fie valabil

  • 14 Martie 2020 15:23
România | Vot în Parlament pentru Guvernul Orban. A fost depășit deja numărul necesar pentru ca votul să fie valabil

Miniștrii propuși au fost audiați sâmbătă dimineață au fost audiați în condiții speciale. Cei aflați în autoizolare au fost audiați prin videoconferință. Șapte dintre ei au primit aviz negativ. De la ora 11, parlamentarii votează învestirea Guvernului Orban, procedura urmând să fie specială în contextul măsurilor de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus.

Potrivit Digi24.ro, Au votat deja 243 de parlamentari, cu 10 peste numărul necesar pentru ca votul de învestitură să fie valabil.

La Senat s-a încheiat votul. Au fost 78 de voturi -59 de senatori PSD - 11 USR - 4 PNL - - 4 UDMR

Votul în Parlament a început la ora 11.00. Senatorii și deputații vor vota individual în altă sală decât cea de plen, au decis, vineri, Birourile permanente reunite.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. El a avut consultări, prin sistem teleconferință, cu reprezentanții partidelor și formațiunilor parlamentare. "Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban și, în consecință, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziția de prim-ministru al Guvernului", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Conform documentelor depuse la Parlament și publicate pe site-ul Camerei Deputaților, lista Cabinetului Orban III este formată din miniștrii actuali. De asemenea, programul de guvernare este cel actual.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău