România | VIDEO: Declarațiile ministrului de Interne privind decretarea stării de urgență în legătură cu COVID-19

  • 15 Martie 2020 14:41
România | VIDEO: Declarațiile ministrului de Interne privind decretarea stării de urgență în legătură cu COVID-19

România se pregătește să instituie starea de urgență pentru a combate epidemia de Coronavirus. Este o măsură pe care multe țări europene afectate de noul coronavirus au luat-o deja în interesul cetățenilor lor, a declarat duminică, Ministrul Afacerilor Interne al României, Marcel Vela, în cadrul unui briefing ținut la M.A.I.

Ministrul de interne a subliniat că începând de aseară, o echipă formată din reprezentanții tuturor ministerelor a  lucrat pentru a transmite Prim-ministrului spre aprobare, conform legii, nota de fundamentare ce va fi prezentată Președintelui în vederea emiterii decretului.

”Știu că instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică sau de neînțelegere. Trebuie să conștientizăm că acest lucru este spre binele nostru al tuturor”, a spus ministrul Marcel Vela.

El a făcut un apel la calm și solidaritate către populație. ”Este momentul să fim uniți, toleranți și să ajutăm fiecare, după puteri”,  a declarat ministrul de interne.

”Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus. Este o măsură care vine în sprijinul autorităților, pentru a putea acționa în sprijinul cetățenilor”, a subliniat Marcel Vela.

Președintele României decretează starea de urgență, dar decretul trebuie contra-semnat de prim-ministru. Potrivit legii, în termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de urgență, Președintele României solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău