România VIDEO. Ambasadorul Rusiei, întâmpinat cu proteste la Constanța: „Plecați din Crimeea! Rușine!”

  • 29 Februarie 2020 15:12
România VIDEO. Ambasadorul Rusiei, întâmpinat cu proteste la Constanța: „Plecați din Crimeea! Rușine!”

Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța a primit vineri vizita Excelenței Sale Valeri Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România. Cu acest prilej, Kuzmin a susținut, în Sala Senatului, o alocuțiune pe tema „Relațiile dintre U.E., România și Rusia: istorie și perspective”. Evenimentul de la Constanța a fost organizat la solicitarea Ambasadei Federației Ruse în România.

Ambasadorul Rusiei a declarat, în timpul discursului său că „procesul de reunificarea Crimeei cu Rusia a fost un exercițiu liber”.

Potrivit presei locale, citată de TVR MOLDOVA, în momentul în care Kuzmin a început să vorbească despre președintele Rusiei Vladimir Putin, președintele Uniunii Minorităților Turco-Tătare Musulmane, Tair Ali, a intervenit, după care a părăsit sala: „Lăsați-ne cu textele astea, domnule ambasador, de ce nu vorbiți despre Crimeea? Plecați din Crimeea, criminalilor! Rușine!

Tair Ali a părăsit sala pentru a coordona acțiunea de protest în fața Universității „Andrei Șaguna”.

„Este un protest pașnic. Trăim în România de secole, în pace și toleranță, iar acest ambasador vine și ne ține nouă lecții de solidaritate? Să plece din Crimeea! Să-i elibereze pe liderii noștri spirituali despre care nu se știe ce s-a întâmplat cu ei. Nu sunt împotriva Rusiei, dar istoria ne-a demonstrat ce au făcut ei”, a declarat Ali Tair, președintele UMTTM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău