România va ratifica un protocol prin care finanțează proiecte energetice din Republica Moldova

  • 30 Martie 2012 09:58
România va ratifica un protocol prin care finanțează proiecte energetice din Republica Moldova

Senatul României va vota săptămâna viitoare un protocol adițional la acordul prin care Romania acordă ajutor financiar de 100 de milioane de euro Republicii Moldova, a declarat joi senatorul social-democrat, Titus Corlățean, potrivit hotnews.ro.El a anunțat că opoziția social-liberală se întoarce în Parlament, pe care l-a boicotat în ultimele luni, special pentru…

Senatul României va vota săptămâna viitoare un protocol adițional la acordul prin care Romania acordă ajutor financiar de 100 de milioane de euro Republicii Moldova, a declarat joi senatorul social-democrat, Titus Corlățean, potrivit hotnews.ro.

El a anunțat că opoziția social-liberală se întoarce în Parlament, pe care l-a boicotat în ultimele luni, special pentru a ratifica protocolul prin care Romania finanțează sau cofinanțează proiecte energetice din Republica Moldova.

"Este o dovadă a unității poziției politice a partidelor din Romania în ceea ce privește sprijinul strategic acordat Republicii Moldova", a afirmat senatorul.

Premierul moldovean Vlad Filat a declarat săptămâna trecută că aproximativ 30% din consumul total de energie electrică al Republicii Moldova poate fi asigurat de livrări din România. El a afirmat și joi, 29 martie, că Guvernul caută surse alternative de energie.

Audio: Premierul Vlad Filat

Republica Moldova cumpără energie electrică din Ucraina și de la Centrala de la Cuciurgan. Contractele în vigoare expiră sâmbătă, iar furnizorii cer un preț cu 20% mai mare față de tariful actual.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău