România va produce noi tipuri de arme după ce se va asocia cu producătorul italian Beretta

  • 22 Martie 2019 11:06
România va produce noi tipuri de arme după ce se va asocia cu producătorul italian Beretta

România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta în vederea realizării, la Uzina Mecanică de la Plopeni din județul Prahova, a două noi tipuri de arme, a anunțat, joi, ministrul Economiei de la București, Niculae Bădălău, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, statul român și compania italiană vor crea o nouă societate, în care partea română va deține 80% din acțiuni.

"Noi trebuie să trecem de la 7,62 cu Armata Română (...) la un calibru NATO și aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureș, unde s-a făcut un raport și cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Români și-ar dori să se doteze. În baza la lucrul ăsta, noi am discutat cu dânșii și am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde parte română va avea 80%", a declarat Bădălău la B1 TV.

Ministrul român al Economiei a precizat că la Plopeni se vor produce două tipuri de arme de asalt, inclusiv modelul ARX 160, care vor fi valorificate atât pentru piața internă, cât și la export.

"Avem piața externă și avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din '60, că îi trimitem în teatrele de operațiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament", a adăugat Bădălău.

El a menționat, totodată, că în 2019 "industria de apărare beneficiază de zece ori bugetul de execuție de anul trecut".

Ministrul Economiei de la București a mai spus că obiectivul său este repornirea industriei naționale de apărare, în condițiile în care la nivelul Uniunii Europene 70% din producția de armament este utilizată în țările producătoare, în timp ce în România armata beneficiază de mai puțin de 10% arme autohtone. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău