România va primi de la UE peste un miliatrd de euro pentru combaterea efectelor COVID-19

  • 20 Martie 2020 20:30
România va primi de la UE peste un miliatrd de euro pentru combaterea efectelor COVID-19

Comisia Europeană va direcționa către România peste un miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19, se arată într-un document publicat pe pagina de Facebook a reprezentanței Comisiei Europene în România, informează Agerpres.

Potrivit acestui document, România va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunțarea în acest an la obligația de a solicita României rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale. La această sumă se vor adăuga alte 637 de milioane de euro, prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie.

Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanțarea achizițiilor de echipamente de protecție, medicamente și teste, a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situația actuală, a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilitățile medicale și a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea șocurilor financiare provocate de criza COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău